Norsk Artist Formidling

arne-hjeltnesArne Hjeltnes

Hjeltnes har fullført deler av siviløkonomstudiet på BI. Under studietiden var han fast leverandør til en diktspalte i studentavisen Inside. Fra 1985 til 1987 arbeidet han som markedskonsulent i Sparebankforeningen. Deretter arbeidet han i flere år som tekstforfatter i et reklamebyrå. På 1980-talet var Hjeltnes aktiv i Unge Høyre, men har fram til 2010 ikke vært politisk aktiv.

TV-karrieren startet med «Ærlege Arnes» skjulte kamerainnslag i programmet Hotell på NRK i 1990. Han kom inn som promo- og presentasjonssjef i TV 2 fra starten i 1992 og gikk over som 100% programleder i kanalen i 1994, men var en periode tilbake i NRK som programleder for Herreavdelingen.

I 2003 fikk han jobb som representant for Eksportutvalget for fisk (EFF) i Hong Kong. Etter to år i denne stillingen flyttet han i 2005 til New York som reiselivsutsending for Innovasjon Norge. Arne Hjeltnes har jobbet som kommunikasjonsdirektør i Marine Harvest, et selskap hvor største eier er reder John Fredriksen. I dag er han konsernsjef for det skandinaviske digitale kommunikasjonsselskapet Creuna.

Hjeltnes har siden 1993 utgitt en rekke bøker. I 2009 var han programleder for dokumentarserien Vår ære og vår makt på NRK.

Bibliografi

Ivar Nimme (2011)
En snømann går i land (2004)
Yst! (2003)
Barn – ingen hindring (2002) (med Cathrine Gehrken)
Mysterier fra fortiden (2001)
Guttas greatest (2001)
Gutta på tur (1999)
Gutta på tur (1997)
Turen går til utlandet (1996)
Når skaldyret vaknar (1995)
Utan mat og drikke (1995)
549 tv-heltar frå Lille Rosin til Harry Klein (1994)
Den sumaren eg fylte diesel (1993, 1998)

Utmerkelser

Kringkastingsprisen for 2003
Beste programleder under Gullruten 1998
Den gyldne fjernkontroll (folkets favoritt) under Gullruten 1998
Beste Programleder under Gullruten 2000

Arne er nå tilgjengelig gjennom Norsk Artist Formidling DA som foredragsholder, konferansier og moromann.

×