Norsk Artist Formidling

Christer Berens

Med to nye bøker fortsetter Christer Berens å skjenke vinkunnskap som folk forstår.

Christer er opprinnelig fra Bollebygd, og hadde før han flyttet til Norge allerede jobbet i restaurantbransjen i flere år. Men det var først da han startet på restaurant Blom, under ledelse av familien Holm, at interessen for vin meldte seg for fullt. Ferden gikk videre til Stavanger hvor han utdannet seg til Sommelier på Gastronomisk Institutt, og jobbet sammen med mat- og vinkunstneren Craig Whitson. Etter en stund gikk turen tilbake til Oslo og Eyvind Hellstrøms Bagatelle, hvor Christer gikk gradene fra servitør til restaurantsjef.

Etter dette vært restaurantsjef på Julius Fritzner, Le Canard og Bølgen & Moi. Parallelt med dette har han vunnet Norgesmesterskapet for vinkelnere to ganger, samt representert Norge under Verdensmesterskapet i Tokyo og Paris.

Helt enkelt – opplev hans fantastiske seminar om vin!

Starten på historien
Det var tilfeldigheter som gjorde at Christer startet utviklingen av sin egen vinserie. Da vi kontaktet ham første gangen, ble vi møtt med latter og spørsmålstegn. Etter flere møter og samtaler vokste imidlertid interessen hos unge herr Berens, og da han fikk tilbud om å reise til Trimbach i Alsace var det hele i gang.

En Cuvée Christer Berens blir til
Det har helt siden starten vært Christers mål at hans viner skal passe godt sammen med mat, gi mye valuta for pengene og at de skal være tilpasset den norske gane – samtidig som de skal gjenspeile de respektive distriktenes egenart. Derfor bærer alle vinene navnet etter det området de kommer fra.

Når produsentene har gjort unna innhøstingen og gjæringen er ferdig, reiser Christer ned for å sikre seg den best mulige vinen. Dette gjøres i samarbeid med vinmakerne hos de respektive produsentene, og de er hele tiden på jakt etter de fatene som Christer mener vil gjøre hans viner enda bedre enn året før.

Tallenes tale
Når Christer nå feirer 3 år med sin egen vinserie, er det konsumert mer enn 7 og en halv millioner glass av hans viner. Det er solgt nærmere 850.000 flasker og 120.000 bag-in-box, og dette har bidratt med om lag 60 millioner norske kroner til statskassen i form av avgifter.

Medienes dom
Vinene til Christer Berens har vært mye omtalt siden lanseringen i november 2000. Det har blitt 130 toppkarakterer (terning 6 og 5 stjerner), 48 omtaler med terning 5, 24 terning 4, 12 med terning 3 og én 1’er.

Hør også P4 hver fredag kl. 08.15

[ess_grid_ajax_target alias=”grid-1″]

×