Norsk Artist Formidling

Elizabeth Schanche Lingjærde

Elizabeth Schanche Lingjærde (f.1960) er utdannet siviløkonom fra BI og Deree College, Athen, Hellas, med tillegg av studier i litteraturvitenskap. Hun har siden 1994 jobbet innen media. Først innen radio- og TV produksjon som produksjonsleder for blant annet TV2s nyhetsavdeling og som researcher og reporter for Ingress TV og Executive Channel.

Siden slutten av 90-tallet har hun konsentrert seg om skrivende journalistikk, både som finansjournalist i nettbaserte nyhetstjenester og som frilansjournalist, redaktør, PR- og informasjonsansvarlig for en rekke oppdragsgivere. Blant hennes mange fornøyde kunder er NorgesInvest.com, Tjuvholmen Utvikling, IBM, Astra Zeneca, SAS Media, KK, Dinamo Design, NetCom, CARE Norge, LMI (Legemiddelindustriforeningen), Rica Hotels.

SAS Radisson, Reiser & Ferie, Abbott, Arkitekt Morten Steen Kaels, Kulturbyen Bergen 2000 m.fl. Hennes solide og allsidige kompetanse spenner fra høyteknologi og næringsliv til kultur og portretter.

FOREDRAG OM PR OG INTERNETTJOURNALISTIKK
Vi lever i informasjonsalderen, og i jungelen av budskap vi enten formidler eller mottar, er det viktig å vite forskjellen på de ulike former for kommunikasjonsmetoder som benyttes. Er det informasjon, PR eller journalistikk?

Hun er en av de første journalistene i Norge som aktivt begynte å bruke Internett, i 1994, da hun laget en reportasje for Executive Channel og samtidig skaffet seg e-postadresse. Siden har hun fulgt internettets utvikling nøye og publisert utallige artikler for blant andre IBM. Hun har også jobbet som online internettjournalist for GlobalNetFinancial.com, laget sin egen hjemmeside og bruker nettet aktivt til både research og publisering i egen virksomhet som freelance journalist.

FOREDRAG OM SAMMENHENGEN MELLOM MAT OG HELSE
Elizabeth har så lenge hun kan huske vært opptatt av mat og helse, og holder egne kurs i sørøstasiatisk og indisk matlaging, med vekt på innføring i eksotiske ingrediensers helsefremmende egenskaper. Nå er hun aktuell med boken SUPERMAT på Kagge Forlag innen det hyperaktuelle temaet ernæringsfysiologi. Her er utdrag fra bokens innledning:

Hemmeligheten bak verdens beste dietter
– Mat har langt større effekt på helsen vår enn vi før har trodd.
Det er konklusjonen til en rapport fra Institute of Food Technologists i USA, der forskning på ernæring, helse og aldring har kommer lengst. Ny forskning viser klare sammenhenger mellom hva vi spiser og hvordan vi lever. Grensen mellom mat og medisin er i ferd med å viskes ut. Mikroskopiske næringsstoffer viser seg å påvirke kroppens funksjoner på molekylnivå, og skrur genene våre av og på.
– Den økte kunnskapen om næring på molekylnivå har potensiale til å revolusjonere våre dietter, ernæringsråd, matprodukter og helse, er budskapet fra de nye
ernæringsforskerne.

Hvorfor er dette så viktig nå?
I vår globaliserte tid er vi heldige å ha det meste av det beste innen rekkevidde. Både kunnskap og varer. Allikevel lever mange ikke bedre enn før. Vi dør ikke lenger av fattigdom eller alderdom, men av hjerte-/karsykdommer, kreft, diabetes, benskjørhet og Alzheimers. Valgmulighetene har ikke bare gitt oss gode tilbud, men usunne fristelser. I vår moderne tid har kroppen to hovedtrusler:

  • Økt angrep på immunforsvaret fra virus, bakterier, patogener (smittestoffer) og kreftceller.
  • Frie radikaler, grunnet forurenset luft og jord.

Dette kan vi gjøre noe med.

Hver gang du setter deg ned for å spise, kan du gjøre noe med det. Hvis du visste hvilke fantastiske egenskaper enkelte matvarer har på kroppen din, vil du definitivt gjøre noe med det.

MATKURSET ’1001 NATT PÅ EN KVELD’

Lær eksotisk matlaging – indisk, sør-øst asiatisk og crossover.

Kurset gir en innføring i grunnprinsippene bak klassiske retter som curries, dhals og thai-supper. Lær å lage spennende småretter du kan bruke til å sprite opp dine daglige måltider.

Bli kjent med eksotiske krydder, lær om deres helsebringende egenskaper og mange bruksområder.

Bli kjent med noen av innvandrer-butikkenes mange fristelser.

Lær hvordan du lager avanserte matretter raskt med enkle hjelpemidler.

Kurset tilbys grupper på maks 8 personer. Prisen er 790,- kr inkludert et
Syv-retters eksotisk måltid + kurshefte med oppskrifter.

Stedet er hjemme hos Elizabeth i Sørkedalen etter avtale, eller hun kommer til dere.

[ess_grid_ajax_target alias=”grid-1″]

×