Norsk Artist Formidling

Jonas Gardell

Vekkelsesmøte som frelser
Det er noen år siden Jonas Gardell gjestet Norge for første gang, men øyeblikket minnes vi ennå. Den uredde svenske komikeren som har blitt trakassert på det grusomste, blitt utsatt for vold og trusler gjennom en årrekke, blitt politianmeldt for sin ytringsfrihet og som har møtt en massiv motstand fra religiøse fundamentalister. Alt dette bare fordi Jonas Gardell tør vise hvem han er.

Jonas Gardell er en av Europas beste komikere og foredragsholder. Hans timing og gjennomarbeidede tekster som på sekundet skifter fra det hysterisk morsomme til det dypt seriøse er ubeskrivelige. Dette er komikeren som får deg til å le så tårene triller i det ene øyeblikket, mens du i neste øyeblikk sitter tankefull tilbake etter å ha blitt grepet av Gardells intense og vakre tekster.

Profeten Gardell har med seg sine elefantbukser på ny, og spinner rundt sin livsfilosofi som sier at alt egentlig dreier seg om “redsel og kjærlighet.” Gardell rører sitt publikum. Det er herlig mange røde tråder, som han vet å utnytte til det fullkomne. Han får hele salen til å synge innholdsløse barnesanger, og i fremfører med glød sin egen “Aldrig ska jag sluta elska dej.” Sangen som grep oss fra første tone når Gardell var i Norge for første gang, og som griper oss igjen.

Det unike med Gardell er evnen til å fornye seg, både i sine bøker og i sine sceneshow. Dette er helstøpt og proft, og vi kan knapt vente på at han skal komme tilbake igjen til Norge. Og han spiller på vår glede og entusiasme da han etter teppefall kommer tilbake og ber om publikums evaluering av showet.

Jonas Gardell gjør foredrag med Livets Bok som utgangspunkt. Skrevet av Jon-Harald Thorsås.


Og pressen skriver:

”Jonas Gardell frälste publiken”
Norrbottens-Kuriren

”Det är en svår konst, och han behärskar den till fulländning.”
Gefle Dagblad

”Har man inte hejdlöst roligt åt det här har man ingen humor.”
Svenska Dagbladet

”Kanske det allra bästa Gardell har gjort”
Jönköpings-Posten

”Väckelsemöte är det bästa jag har sett med Jonas Gardell.”
Nerikes Allehanda

”Och applåderna verkar aldrig vilja tystna”
Västerbottens Folkblad

”Han spelar i en helt annan division.”
Borås Tidning

”Sammanfattningsvis ett gudomligt underhållande Väckelsemöte!”
Sundsvalls Tidning

”En soleklar ener. Hysterisk morsom”
VG

”Halleluja! Gardell sprer det glade budskap!”
Aftenposten

”Strålende! Dette er komikeren som får deg til å le så tårene triller i det ene øyeblikket, mens du i neste øyeblikk sitter tankefull tilbake etter å ha blitt grepet av Gardells intense og vakre tekster”
Kulturspeilet

[ess_grid_ajax_target alias=”grid-1″]

×