Martin Bengtssonmartin1

Fra drøm til mareritt
Martin Bengtsson var ett av de største fotballtalentene i Sverige. Han trente målbevisst fra han var 9 år for å oppnå drømmen om en proffkontrakt, aller helst med AC Milan fra Italia. Han takket likevel ja da tilbudet kom fra det andre laget i Milano, Inter. Det ble ingen hyggelig opplevelse for Martin, som til slutt forsøkte å ta sitt eget liv. I kveld tar han oss med på innsiden av et system så mange ungdommer drømmer om å få bli en del av.

Martin har allerede som 22 åring rukket bytte karriere flere ganger i livet. Som barn drømte han om å bli fotballproff og hele livene hans var en reise for å nå dette målet. Som17-årig ble han proff i Inter Milan men fotballdrømmen hans ble forvandlet etter et år til et mareritt som ble avsluttet med at han våknet opp på et sykehus i Milano etter et selvmordsforsøk.

Reisen frem til Milano og tilbake igjen har han fortalt om i boken ” i skyggen av San Siro” som kom ut på Norstedts forlag i april 2007.
I dag arbeider Martin med mange ulike uttrykk, han skriver, spiller musikk, arbeider med radio, TV, som moderator og foredragsholder.
I forelesningene sine forteller han om sin livsreisen, men også om ukjente og kjente fenomener innen idrettsverden og om verdien av og våge å åpne seg for følelser og erkjenne alle sidene sine.

Han tilpasser innhold til målgruppen sin til ulike behov og tema men forelesningene hans tar alltid utgangspunkt i hans egen historie. Eksempel på tema og stoff som Martin kan ta opp er;

  • Idrettens for- og bakside
  • Å sette mål – Nå dem – og sent da …?
  • Treningsnarkomani, prestasjon og destruktivitet
  • Mandighet – hva er det?
  • Språk og musikk som uttrykk og leging.

Martins kan også legge opp og tilpasse forelesningene sine som en forestilling der han gestalter med kropp, stemme, musikk erfaringene sine fra fotballens verden, som skulle kunne være hvilken verden som helst.

Det er viktig for Martin å skape et møte der publikummet får være med om en reise som vekker både tanker, følelser og aha-opplevelser. Publikummet blir også delaktig i samtaler og diskusjoner ut fra forelesningens tema og stoff.

På Grosvold, se: http://www1.nrk.no/nett-tv/indeks/152343

[ess_grid_ajax_target alias=”grid-1″]

×