Roger HerczRoger Hercz

Roger Hercz er Dagsavisens korrespondent i Midtøsten, og har over 20 års erfaring fra norsk og amerikansk presse. Ingen annen norsk reporter har så lang fartstid i denne spennende regionen, og Hercz har vært vitne til de store omveltningene som ennå preger vårt nyhetsbilde. Han har også et bredt kontaktnett i regionen, noe som på den ene siden gir en unik tilgang til beslutningstakere og på den andre siden gir en mangevinklet innsikt i en fascinerende, men også komplisert regionen i verden.

Foredrag 1:
Når begynner krigen?

Foredraget er en reise gjennom dramatiske øyeblikk i Midtøstens historie for å forstå beslutningsprosessene som lå bak de forskjellige omveltningene. Vi ser hvordan avgjørende beslutningsprosesser påvirkes av, til tider, dialog og visjon, og andre ganger, hva som skjer når dialogen og visjonen er uteblivende. Vi vil også vise hvordan kulturelle forskjeller spiller inn – et spennende element som i vårt flerkulturelle samfunn kan være en fantastisk ressurs. Foredraget starter med Saddam.

Foredrag 2:
Conflict resolution – the Middle East way

Midtøsten blir jo vanligvis assosiert med krig, konflkt og ødeleggelser. Likevel har arabiske samfunn spennende tradisjoner for å løse konflikter, tradisjoner som vi i Vesten sjeldent hører om. Har Vesten, tross alt, kanskje noe å lære av Midtøstens gamle tradisjoner for nettopp fred og forsoning. Dette er et fordrag som både overrasker og utfordrer.

Foredrag 3:
Midtøsten er mer enn islamistiske krigere og oljesjeiker

Eller hvordan tjene dine penger i møte med potensielle partnere fra Midtøsten. Et foredrag som gir et innblikk i en spennende, men likevel ofte annerledes kulturvirkelighet, med egne koder og regler for oppførsel. Foredraget gir verktøy til forretningsmenn- og kvinner som skal reise til Midtøsten

Varighet er ca. 60 til 90 minutter!

[ess_grid_ajax_target alias=”grid-1″]

×