Norsk Artist Formidling

Simen Agdestein

Simen Agdestein har de siste tjue årene vært Norges ubestridte sjakkener. Han ble stormester i sjakk i 1985, 18 år gammel, og tilhørte da den ypperste verdenselite i sjakk.

Parallelt spilte Simen fotball i Lyn og fikk med seg åtte A-landskamper før han måtte gi seg på grunn av en kneskade. Det ligger mye mentalt arbeid bak en slik dobbel karriere.

Sjakk og fotball er vidt forskjellige idretter, men de tankene man gjør seg for å lykkes i noe, er de samme. Antagelig er det også overføringsverdi til andre områder og arenaer.

Simen har også hovedfag i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo og en mastergrad fra University of Western Sydney i Australia. Han har siden 1998 jobbet som sjakktrener på Norges Toppidrettsgymnas, og har blant annnet trent Magnus Carlsen, som ble verdens yngste stormester i 1994 bare 13 år gammel.

I foredraget, som heter Tankekraft og som varer fra 45-60 minutter, deler Simen sine erfaringer både som toppidrettsutøver i to forskjellige idretter og som suksessfull sjakktrener. Simen er født i 1967 og bor i Asker.

[ess_grid_ajax_target alias=”grid-1″]

×