Lier-Stein-MortenStein Morten Lier

Stein Morten Lier har skrevet en rekke spenningsromaner, og er nå aktuell med boken Mafia i Norge. Han har bakgrunn fra næringslivet, men har de siste årene livnært seg som forfatter og foredragsholder innenfor temaer som organisert kriminalitet, hvitvasking og korrupsjon. I tillegg er han programleder for tv-programmet Insider.

Hvitvasking og korrupsjon – pulsåren i internasjonal organisert kriminalitet Internasjonal organisert står på FNs liste over verdens ti største utfordringer de neste årene, og blir drevet fram av globaliseringen med nærmest fri flyt av penger og mennesker på tvers av landegrenser.

Er vi i ferd med å få mafiastyrt kriminalitet i Norge? Klarer politiet å få bukt med de nye nettverkene? Stein Morten Lier hevder at vi får den kriminaliteten vi fortjener.
Mafiaens fremste kjennetegn er at den gjennom trusler og vold, korrupsjon og hvitvasking av kriminelt utbytte truer demokratiet ved å undergrave den frie konkurranse, skape mistillit og innskrenke statens inntekter.

Et naivt og blåøyd Norge har sakte men sikkert gitt opp kampen mot deler av den organiserte kriminaliteten – eller simpelthen ikke forstått alvoret. Gjennom skildringen av blant annet spritsmugling, motorsykkelklubber, gjengmiljøer og etniske grupperinger, det norske ransmiljøet,menneskesmugling og narkotikatrafikk i boka Mafia i Norge, forteller Lier hvordan den organiserte kriminaliteten i stadig større grad ligner en mafia. Og viser muligheten av at vi er på vei mot et mer utrygt samfunn med mer vold og trusler, flere drap og en undergraving av økonomien.

“Den nye mafiaen er mobil og global, og Norge betraktes som et lukrativt og ‘trygt’ land for kriminelle bander.”

Norges kriminelle dyd ble tatt på 1990-tallet, men det hersker fremdeles en oppfatning blant nordmenn flest at mafiavirksomhet foregår helt andre steder enn i uskyldige Norge. Han mener det er på tide å få øynene opp for landets kriminelle virkelighet, og i dette foredraget får du et innblikk i hvordan de opererer og hva du kan gjøre for å beskytte deg selv og virksomheten din bedre.

[ess_grid_ajax_target alias=”grid-1″]

×