Norsk Artist Formidling

Eriksen, Thomas Hylland – Professor

Født: 1962 i Oslo
Utdannelse: Cand. polit. UiO 1987, dr. polit. UiO 1991
Ansettelse: Stipendiat UiO 1989-90; Forsker ved International Peace Research Institute (PRIO) 1990-91; Førsteamanuensis UiO 1991-95, Professor 1995-. Redaktør av Samtiden 1993-2001, EASA Newsletter 1992-4, Norsk antropologisk tidsskrift 1993-97.

Har i en årrekke arbeidet med identitetspolitikk, etnisitet, nasjonalisme og globalisering fra et komparativt perspektiv, ofte med etnografisk fokus på Mauritius og Trinidad. Han har også publisert lærebøker samt populærvitenskaplige og essayistiske tekster om kulturell kompleksitet i Norge, enten med fokus på det norske eller på det multietniske.

Han har i senere år blant annet publisert en bok om Charles Darwin, en bok om egoisme (med Dag Hessen), en antropologihistorie (med F.S. Nielsen), en studie av informasjonsteknologi og tid, en debattbok om Vesten og islam etter 11. september, en antologi om globalisering og metode, og den korte innføringsboken hva er SOSIALANTROPOLOGI. For tiden forsøker han å skrive om søppel, globalisering og fleksibilitet.

Faglige interesseområder:
Tematisk: Nasjonalisme, etnisitet, tribalisme, (fler)kulturell identitet, kreolisering, globalisering, minoriteter, norsk identitet, kulturendring, darwinisme, fleksibilitet.
Regionalt: Karibien, Det indiske hav, Norge, Europa.

[ess_grid_ajax_target alias=”grid-1″]

×