Tobias ThorleifssonTobias Thorleifsson

Tobias er eventyrer, historiker, foredragsholder og konsulent. Siden 2008 har han holdt over 400 foredrag i Norge og internasjonalt. Publikum har vært skoler, universiteter, bedrifter, ledergrupper og ærverdige organisasjoner som Explorers Club, National Geographic Society og Museum of Natural History. I Norge har Thorleifsson gjennomført en rekke landsdekkende foredragsturneer på vegne av Klima og Miljødepartementet. I sine foredrag kombinerer Tobias egne erfaringer fra turer i Arktis med historie, formidling av vitenskap, utviklingen i nordområdene, klima og miljøutfordringer.

Jakten på Otto Sverdrups Varde
I sitt nyeste foredrag tar Thorleifsson med publikum til Otto Sverdrups arktiske paradis i den nordligste delen av Canada. Målet med den 1000km lange skituren er å finne Sverdrups varde fra 1902 som aldri har blitt gjenfunnet siden. Underveis får ekspedisjonen nærkontakt med ulveflokker, isbjørn og moskus. Foredraget gir en uforglemmelig introduksjon til et glemt norsk polarrike gjennom historie, opplevelser og knallharde utfordringer I forhold til målgruppe kan foredraget spisses innen følgende kategorier: Motivasjon, gruppedynamikk, polarhistorie, utviklingen i nordområdene, miljø og klima utfordringer.

TV Serien Nytt Land: Otto Sverdrups Glemte Polarrike, gikk på TV2 i julen 2013. I påsken 2014 skal TV2 sende en 1 times versjon av serien.
Se trailer her: https://www.youtube.com/watch?v=c8Sqx-dcI5k

Utvalgte Ekspedisjoner:
2013: New Land 2013 Expedition – 65 dager på ski i Otto Sverdrups fotspor, Ellesmereøya, Arktiske Canada.
2008: Over Grønnland med kite og skiseil.
2008: Ellesmere Island Expedition – 60 dager med hundespann rundt Axel Heiberg Øy, internasjonal formidlingsekspedisjon.
2007: Med seilbåt til Frans Josef Land, Russisk Arktis.

[ess_grid_ajax_target alias=”grid-1″]

×