Linda Eide

Linda Eide, programmedarbeidar og kåsør. Journalistisk humor og uventa påfunn, gjerne med eit kvinneblikk, er blitt varemerket hennar.

Linda Eide er forfatter og journalist i NRK, kjent fra programserier som «Norsk attraksjon», «Smæsj», og «Eides språksjov» – der hun øser av sitt overskudd, med stor humor og treffende aktualitet. Også innenfor dokumentarsjangeren har hun markert seg, med program som «Døden bak styret» og «Berre ein gris». Av bøker kan nevnes Kvardagstraume i utval (2003), Norsk attraksjon: guiden til det du ikkje finn i guideboka (2009), Oppdrag Mottro: Jakta på gamle dagar (2012) og Norske smakar (2015). Hun har utfoldet seg på scenen både ved Hordaland Teater, under Vossa Jazz og ved Festspillene i Bergen. Ikke minst har hun vunnet en rekke priser – for programledelse og reportasjer, for god språkbruk og for sitt engasjement for sykkelen som framkomstmiddel. Det er litt av ei dame vi har med å gjøre! Linda gjør foredraget “Meirfiksjon”, om språk og kommunikasjon samt innslag i god Språk-sjov ånd!

[ess_grid_ajax_target alias=”grid-1″]

×